Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Suta ászok a filmvásznon

Sajnálatos, de ritka az olyan repülős film, amiben szép gépek is vannak, és jó is. Nagy hirtelen egyet sem tudok mondani, homályosan rémlik a Memphis Belle, de az idők ködébe vész, hogy mi volt a sztorija. Az elmúlt héten három olyan film is szembejött, ami sokkal szebb, mint jó.

A Red Tails elvben a kizárólag afroamerikai pilótákból álló 322. vadászrepülő ezred által elért eredményekről szól, ám a sztori nagy része fikció. A karakterek sem érdemelnek sok szót: van lázadó, piás, nagyarcú, szóval rendes egydimenziós figurák. Viszont Warhawknak tűnő gépek, P-51-es Mustangok, Repülő Erődök, Messerschmidtek és ami a legjobb Me-262-es sugárhajtású vadászok töltik meg a képernyőt. Ezért éri meg megnézni mondjuk vasalás, vagy vasárnapi déli szunya közben.

Sztori szempontjából nem sokkal jobb a The Red Baron sem, ami a jó Manfred von Richthoffen első világháborús ász sztoriját meséli el. Ebben két- és háromfedelű gépek csatáját lehet nézni. Nagy előnye, a Red Tails kegyetlen és egy teljes dimenziót sem betöltő német figuráihoz képest itt több jellemzővel is bíró német pilóták repülnek, élnek, halnak. Az első világháború légicsatái pedig nagyszerűnek tűnnek, hogy az embernek szinte van kedve fából és vászonból készült gépekbe ülni.

És végül Oscart a Flyboys sem érdemel, ami az első világháborúban harcoló amerikai pilótákról szól. Vannak benne további kétfedelű gépek, mindenféle extravagáns arcok, legkisebb királyfi vidéki legény, szóval meseszerű a sztori. Ha repülők nem lennének benne, ezt sem ajánlanánk megnézésre. Így viszont kényelmesen lehet popcornevés közben tippelgeni, hogy melyik Sopwith gépekkel repülnek.

1 Tovább

Röpnap 1910

Kellemes hosszúhétvége közepét, legendaromboló hétfőt tartunk. Az volt eddig a mondás, hogy a röpnap az mégiscsak valami radikális, fiatal, dinamikus és extrém dolog, mertháthiszen ki az a hülye, aki magától ugrálna bele a vízbe hat méterről, úgy hogy egy repülőt szigszalagoztak a hátára.

Azt írja viszont az Xplanes által előtúrt Popular Mechanics 1910-es 13. száma - a New York-i The Telegraphtól átvéve - hogy a brit hölgyek új szórakozást találtak maguknak. Egy gála során különböző kis méretű siklógépekbe kapaszkodva ugrottak a medencébe, ahová rövid repülés után érkeztek meg. "Az ötlet lenyűgöző és eredeti" - véli a lap.

Na ennyit rólunk.

0 Tovább

Szavazz rám!

Szerelmes barátaim, bent vagyunk a Red Bull röpnap döntőjében, lehet ránk szavazni, kérlek tegyétek is meg. Aki most kapcsolódna be a történetbe, annak: 1, építünk egy repülőt, 1a, olyat, ami repülni is fog, lezuhanni nem dicsőség, 2, cél a hetven méter, minimum és végül 3, a gépünk Rubik Ernő R-07a Tücsökje lesz. Lájkolni itt kell, köszi.

Ez a Holló, nem kérdés, hogy kéne-e látni élőben

Node, ti, akik ezt már amúgyis tudtátok arra figyeljetek, hogy vannak még itt bitangjó tervek. Olyanokkal szeretnénk versenyezni, mint a Holló nevű vitorlázógép, amitől egészen komolyan félünk. Aztán megérdemli a kattintásotokat a Süsü és a keselyűk kétfedelűje is, mellettük is dicsőség a vízbe állni. Ott a Horváth Hanna kétfedelű, a Villám company plusz egy szárnnyal rendelkező vasa, a Borsodi Bikacápák vitorlázója.

Könnyem hullik, olyan szép tervek vannak. A mára tervezett csapatszállító légpárnások poszt is ezért csúszik arrébb. Még három nap van szavazni, ez most fontosabb. Kattintsatok!

0 Tovább

Első fecskék

van itt néhány pilótajelölt, egyik jobb mint a másik. egyeztetések még folynak további jelöltekkel, meglátjuk, hogy elmerészkednek e egy webkameráig. addig is, lássuk az első hármat.

A kreatív, aki még egy kis greenbox-ot sem sajnál tőlünk:


szólj hozzá: Jelentkezem pilótának köcsögök

Az őszinte, aki a meztelen valóságot tárja elénk:


szólj hozzá: Claudia is jelenkezik

És végül a feltáró, aki nem volt rest leásni lelke legmélyére:


szólj hozzá: Fodi

0 Tovább

Úgy elvinném egy körre!

Szégyenkezve vettem észre, hogy arról az eszközről, még nem is esett szó a Repülő cirkusz blogján, ami a leginkább hasonlít a tökéletes röpnapi gépre. Már ha eltekintünk a nyolc sugárhajtóműre, ami miatt diszkvalifikálni kéne. Kicsinység.

Az ott fent uraim egy Lun-osztályú ekranoplán, becézték Kaszpi-tengeri szörnynek is, mert a kémfotókról nem volt teljesen egyértelmű hogy az ott mi és ez így hogy? Ha átmentek Igor113 oldalára, ahonnan ez a fotó is származik, akkor láthattok még róla pár képet. Például olyanokat, amiken jobban látszik a gép hátára szerelt hat darab haó elleni rakéta indítóállása. Mezítelen már csak nem megy ki az ember a veszélyes tengerre.

Ebben a nagy dög gépben az a legszebb, hogy igazából nem repül, hanem siklik a víz felett. Megy ötszázötvennel, és a Wikipédia azzal kecsegtet, hogy idén újra elkezdik gyártani az oroszok. Ha tényleg, felírom a karácsonyi listám elejére.

0 Tovább

Repülő cirkusz

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek